Hlavní obsah

Desetileté Mitsubishi ASX prošlo pořádnou modernizací

Těšili jste se na novou generaci Mitsubishi ASX? Letošní ženevský autosalon začátkem března ukáže takto pojmenovanou novinku tří diamantů, jedná se ale o další facelift letos deset let starého auta.

Foto: Mitsubishi 4x

Facelift Mitsubishi ASX

Článek

V Česku poměrně oblíbený crossover Mitsubishi ASX se dočká dalšího faceliftu. Automobilka ho ukázala ještě před ženevským autosalonem, kde si vůz odbude výstavní premiéru. Dosavadní verzi ASX jsme vloni testovali.

Ta nová má na první pohled velké změny - příď je kompletně nová a vypadá velmi podobně té na Outlanderu nebo na také vloni testovaném Eclipse Cross. Na první pohled vidíme několik příznivých změn - kompletně LEDková světla a obrovské blinkry a mlhovky, umístěné v nárazníku.

Foto: Mitsubishi

LEDkové jsou nově i mlhovky a spolu s blinkry jsou umístěny v nárazníku.

Vzadu bylo designérům konečně dovoleno se zbavit archaických lamp ve prospěch zcela nového designu. Blinkry sice stále obstarává žárovka, ale už nejsou oranžovou fackou jako dosud.

Naopak mlhovka, vetknutá doprostřed nárazníku, jako by se na ni při vývoji zapomnělo a o přidání se měla postarat černá ovce týmu v pátek ve tři čtvrtě na pět, připomene japonská auta 90. let minulého století.

Foto: Mitsubishi

Zadní mlhovka šla určitě vymyslet lépe.

V kabině naopak mnoho změn vidět není. Stejné jako dosud jsou volant, ovládání klimatizace i celkový tvar palubní desky. Vidíme ale nový centrální displej, v němž by se měl skrývat vylepšený infotainment. Ten má za příplatek nabídnout navigaci od firmy TomTom a funkci vyhledání nejbližší benzinky, když vám bude docházet palivo.

Podle dostupných informací má být pod kapotou dvoulitrový benzínový motor s atmosférickým plněním, a to v kombinaci s manuálním pětikvaltem nebo bezestupňovou převodovkou CVT. K mání bude verze s pohonem předních nebo všech kol.

Foto: Mitsubishi

V kabině je skoro všechno při starém.

Červená barva, kterou vidíme na fotkách, je jednou ze tří nových pro ASX. Jmenuje se červená Diamond a vozu vážně sluší. V nabídce přibude také oranžová Sunshine a tmavohnědá dubová.

Na ceník je samozřejmě ještě brzy, ale má-li se vůz ukázat na ženevském autosalonu, lze jej čekat v nabídce relativně brzy, a to už ceny jistě budou na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám