Hlavní obsah

Deset nejhorších aut loňského roku podle Clarksona? Je mezi nimi i superb

Novinky, maž

Jeremy Clarkson se kromě natáčení pro televizi Amazon věnuje i psaní automobilových testů, například pro časopis Top Gear psal už od jeho založení v roce 1993. Nyní píše sloupky pro The Sunday Times, nedávno vybíral nejlepší a nejhorší auta loňského roku.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb Combi

Článek

Mezi auta, která Jeremy Clarkson pochválil, patřila Mazda MX-5, Alfa Romeo 4C na druhém místě a Mercedes AMG GT. Do prestižní desítky prostořekého novináře se dostal třeba i Opel Zafira Tourer, Ford Mustang a RS nebo BMW M2.

Nyní Clarkson zveřejnil žebříček deseti automobilů, které jsou podle jeho mínění úplně nejhorší. Mezi nimi je i nová Škoda Superb, kterou Jeremy Clarkson zkoušel v provedení kombi a s dvoulitrovým TDI.

Zajímavé je, že sedm z deseti aut z méně elitní desítky spaluje naftu, mezi desítkou nejlepších byly dieselové modely jen dva.

Superb? Podle Clarksona nudné auto

A jaké byly důvody pro kritiku v případě auta z Mladé Boleslavi? Podle Clarksona, jenž superbu udělil pouhé dvě hvězdy z pěti, jde o průměrné auto.

„Na ranní dálnici M1 jsem ujel 200 mil a potkával nekonečné procesí aut jako je superb. A všechna měla stejný problém. Byla nudná,” napsal Clarkson v The Sunday Times. „Superb má stejnou duši jako lednička,” myslí si tento britský novinář.

Do desítky nejméně povedených aut se dostal třeba Renault Kadjar, Opel Astra, Infiniti Q30 nebo Seat Leon X-Perience. To byl mimochodem první Seat za jednatřicetiletou kariéru Clarksona coby motoristického novináře.

„Jsem Seatu vděčný, že mi půjčil toto auto, protože posílil veškeré mé přesvědčení o seatech. Jsou ztrátou času.”

Anketa

Je Škoda Superb třetí generace nudné auto?
Ano
38,9 %
Ne
61,1 %
Celkem hlasovalo 9471 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám