Hlavní obsah

Další státy USA přijaly nejpřísnější limity emisí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned tři další státy přijaly stejné emisní limity jako Kalifornie, tedy ty nejpřísnější, jaké v USA jsou. Celkem je jich tedy už osm a v budoucnu budou další následovat. To dělá velkou čáru přes rozpočet Mercedesu.

Článek

Emisní limity jsou v Kalifornii a dalších sedmi státech tak přísné, že se může stát, že při vysokých koncentracích jedovatých plynů v ovzduší se uzavřou centra měst. Vjezd pak má povolen pouze člověk s ekologickými hybridními vozy či elektromobily.

Jenže to je dost tristní zpráva pro Mercedes, který už dávno oznámil, že chce prodávat svoje ekologické dieselové motory ve všech padesáti státech USA.

Bohužel technologie Bluetec zatím ještě asi není zcela dopracovaná, když například v Kalifornii emisní normy nesplnila. Mercedes-Benz vzápětí oznámil, že Bluetec (tedy vstřikování močoviny do výfukového potrubí pro redukci emisí) ještě vylepší a nasadí jej do provozu ještě tento rok.

Jenže zatím se nic neděje a i když už byla představena další generace tohoto motoru, do výroby se ještě nedostala a ani v USA neproběhla homologace. Mercedes-Benz se tak bude muset hodně snažit, aby prolomil nedůvěru nejen v Kalifornii, ale i v dalších státech, které se snaží zamezit dalšímu znečišťování ovzduší.

Reklama

Související témata:

Související články

Bluetec má v USA problémy, neprošel testy

Jak se zdá, Mercedes-Benz to možná s heslem o "nejčistším dieselu na světe" trochu přehnal. Jeho technologie Bluetec, kterou chtěl dovážet do USA a prolomit...

Bluetec i pro Volkswageny

Koncerny Volkswagen a DaimlerChrysler splupracují již nějakou dobu na vývoji a výrobě některých automobilů a technologií. Jedním společným projektem...

Výběr článků

Načítám