Hlavní obsah

Další prémiový hatchback skončí bez nástupce. Volvo nahradí V40 stylovým SUV

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo se letos chystá opustit tradiční segment C. Hatchback V40 nedostane přímého nástupce. Místo konzervativního modelu Švédové chystají SUV se splývavou střechou.

Foto: Volvo

Volvo V40 se do křížení pustil už ve verzi Cross Country. Nepřímý nástupce však bude mít vyšší stavbu ve standardu

Článek

Volvo V40 je posledním vozem švédsko-čínské automobilky, které zůstává na základech bývalého majitele, Fordu. Jediný vůz bez modulární platformy SPA, nově pojatého interiéru a dalších specifik moderních vozů této značky už i proto dlouho na trhu nevydrží. Představen byl v roce 2012 a letos by jeho pouť měla skončit.

„Budeme potřebovat další typ karoserie v řadě čtyřicet. Musíme udělat něco kreativnějšího, proto V40 nedostane přímého nástupce,” prozradil pro britský Autocar evropský šéf Volva Lex Kerssemakers. Jedná se tak o další kompaktní prémiový hatchback, který skončí bez nástupce. Podobný osud letos stihne například i Lexus CT, loni skončil prodej DS 4.

Formálního nástupce Kerssemakers označuje jako vysoký vůz, který usnadní nastupování, ovšem respektovat bude stylové pojetí designu exteriéru. Z toho se dá usuzovat možný konkurent například pro BMW X2, tedy jakýsi kupé-crossover. Novinka by měla být uvedena do dvou let. Prapor kompaktní třídy u Volva do té doby ponese SUV XC40. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám