Hlavní obsah

Další MPV čeká konec, nahradí ho SUV

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilky chytily virus SUV, který velmi rychle mění klasické typy aut na crossovery a SUV. Další značka, která se nakazila, je Chrysler a odskáče to model Pacifica.

Foto: Chrysler

Chrysler Pacifica

Článek

Šéf koncernu Fiat-Chrysler Sergio Marchionne přiznal, že do osmnácti měsíců se do výroby dostane nový crossover, který bude postavený na základu velmi žádaného Chrysleru Pacifica. I Chrysler se tak chytil vlny oblíbených SUV.

Pacifica má přitom v USA téměř výhradní postavení. Je to MPV, které vlastně není velkým minivanem, ale zároveň je větší než klasický kombík. Uvnitř má tři řady prostorných sedadel a zadní dveře jsou posuvné, nikoli klasicky otevírací. To činí pacificu jedinečnou a dost žádanou. Mnoho lidí totiž nechce ohromný minivan a kombík je pro ně malý.

Foto: Chrysler

Chrysler Pacifica

Přesto v duchu moderní doby zasáhne virus SUV i tento vůz. Doufejme, že se nedostane na úroveň Renaultu Espace, který byl v předchozí generaci rozumně velkým prostorným MPV, nyní je spíš designerským kouskem se špatně využitelným prostorem.

Jednu výhodu ale Chrysler Pacifica v nové generaci přeci jen bude mít. Dostane totiž i plug-in hybridní verzi. A těch je na trhu v tomto segmentu málo. Pokud byste je hledali, najdete je jen v luxusních značkách, nebo u levnějšího Mitsubishi Outlander PHEV. Pacifica by tak mohla v tomto ohledu zabodovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám