Hlavní obsah

Ďábelský hatchback s více než 500 koňmi

Když v listopadu minulého roku představila tuningová firma MTM svůj vůz Audi RS3 Sportback se 435 koňmi, motoristický svět vydechl obdivem. Teď hlásíme: hranice 500 koní je prolomena.

Foto: MTM

MTM Audi RS3 Sportback

Článek

MTM slaví kulaté výročí a k tomu chtěli v Ženevě ukázat několik pěkných aut. A tak se tu objevil třeba Volkswagen T6 s elektromotory na zadní nápravě.

Pak tu měli MTM S8 Talladega R s 580 koňmi nebo pěkný VW Amarok V8 Desert edition. Ale nás spíš zaujal nejmenší z představených vozů. Základem je Audi RS 3 Sportback, kde motor o objemu 2,5 litru disponuje výkonem 270 kW (367 koní) a točivým momentem 465 Nm.

Foto: MTM

MTM Audi RS3 Sportback

Foto: MTM

MTM Audi RS3 Sportback

Před pár měsíci jsme vám ukázali auto, které mělo tento motor naladěný na 320 kW (427 koní). Pěkná malá střela, která dokázala atakovat 300 km/h. [celá zpráva]

A teď tu máme ještě o kousek lepší hodnoty. Maximální hodnota výkonu se posunula na 370 kW (502 koní) a točivý moment vrcholí hodnotou 650 Nm. Výkon se musí přenášet samozřejmě na všechna kola, a to prostřednictvím převodovky S tronic. Změny v motoru jsou následující: nové turbo, nové sání, nový výfuk a velký mezichladič stlačeného vzduchu.

Víme, že na stovku auto vystřelí za 3,6 sekundy a na dvoustovku pak za 13,1 s. Maximální rychlost se nezměnila – 300 km/h.

Foto: MTM

MTM Audi RS3 Sportback

Foto: MTM

MTM Audi RS3 Sportback

Karosérie má jen několik změn. Z uhlíkového kompozitu tu jsou jen některé drobnosti. Výrazněji se na vzhledu podepsal matný šedivý lak, červené pásky a velká devatenáctipalcová kola Nardo Edition s pneumatikami Michelin Pilot Super Sport. Interiér je ale parádní. Nová sedadla a nové obšití s červenou nití.

Když budete auto chtít, máte možnost. MTM ho nabízí za 94 396 eur, tedy asi 2,6 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám