Hlavní obsah

Cullinan, první SUV od Rolls-Royce, se ukáže už příští týden

Novinky, maž

Britská automobilka oznámila, že „nejluxusnější SUV světa“ se ukáže příští týden, ve čtvrtek 10. května ve 13 hodin středoevropského času. Zatím není zřejmé, zda se tak stane na speciální akci, nebo jen automobilka odešle médiím balík s prvními fotografiemi a informacemi.

Rolls-Royce Cullinan - video z testování v pouštiVideo: Rolls-Royce

 
Článek

Cullinan je pojmenován podle největšího dosud nalezeného diamantu (3106 karátů) objeveného v roce 1905. Rolls-Royce Cullinan bude po novém phantomu druhým modelem značky postaveným na nové hliníkové platformě.

Design bude, soudě dle snímků zakamuflovaných vozů, hranatý a celkově konzervativní. Více bude ovšem zřejmé už za týden.

Očekává se cena kolem deseti miliónů korun. Pod kapotou bude šestilitrový dvanáctiválec o výkonu cca 450 kW (612 k). Stejný motor pohání i další modely britské automobilky. [celá zpráva]

Rolls-Royce se tak přidává k luxusním automobilkám, které nabídnou pseudoterénní model. Stejně jako Porsche (Cayenne, již od roku 2002), Bentley (Bentayga) nebo Lamborghini (Urus). Z těch klasických chybí jenom Ferrari, už i to ale oznámilo svůj první sportovně-užitkový model.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám