Hlavní obsah

Crossover Infiniti EX zatím jen jako koncept

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistě znáte Infiniti řady FX. Toto mohutné SUV se díky individuálnímu dovozu prohání i v České republice. Jsou mu však už čtyři roky a přemýšlí se o jeho nástupci. Ten by mohl vzejít z konceptu Infiniti EX.

Článek

Pětimístný crossover s rozvorem náprav 2800 mm má délku 4630 mm, do šířky měří 1800 mm a na výšku pak má 1575 mm. Jak už to bývá u Nissanu, resp. Infiniti zvykem, pod přední kapotou se neskrývá nic jiného, než šestiválec o objemu 3,5 l z modelu 350Z. Jeho bližší specifikace zatím známé nejsou.

Co však známe je jeho velmi zajímavá technika. Lane Departure Prevention (LDP) není nic jiného, než hlídač vybočení z pruhu, který už známe i z vozů Citroën. Druhý je takzvaný Around View Monitor (AVM). Pomocí kamer je sledováno dění kolem celého vozu, takže například parkování je mnohem snazší. Jedna kamera se skrývá například za přední maskou a na pokyn řidiče se vysune.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Zajímavá je také jistě střecha. Tento koncept je totiž vybaven elektrochromatickým sklem, které může být podle přívodu elektrického proudu buď průhledné či ne. Pokud jste již tento systém někde viděli, pak vám napovíme - za opravdu hodně velké peníze si podobnou střechu můžete pořídit do svého nového Maybachu.

Infiniti nezastírá, že model EX je již připraven pro výrobu a na konci tohoto roku se snad začne i vyrábět. V příštím roce, až se Infiniti dostane do Evropy, by se tak měl vůz objevit snad i u nás.

Anketa

Měla by se značka Infiniti prodávat i v ČR?
Ano
95,9 %
Ne
4,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 292 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Infiniti přichází, zatím jen do Ruska

Švýcarské město Rolle hostí centrálu japonské luxusní divize Nissanu, značku Infiniti. Tato automobilka byla uměle vytvořena po vzoru Lexusu pro americký trh,...

Inifiniti nemá u evropských dealerů podporu

Japonská značka Nissan vytvořila před léty svou luxusní divizi Infiniti, která byla určená primárně pro USA. V následujícím roce se má tato značka ale rozšířit...

Infiniti G35 Coupé: invazní armáda

Už příští rok by se měly jednotky amerických automobilových sil zvaných Infiniti vylodit na západním pobřeží Evropy a začít jí dobývat. Tentokrát jsou však...

Výběr článků

Načítám