Hlavní obsah

Citroën v Šanghaji předvedl sériový C5 Aircross, má až 300 koní

Novinky, maž

Citroën na právě zahájeném autosalonu v Šanghaji představil sériovou podobu modelu C5 Aircross. Ta vychází z dva roky starého konceptu Aircross. S délkou 4,5 metru jde o středně velké SUV, o něco menší než Škoda Kodiaq.

BEZ KOMENTÁŘE: Citroen C5 Aircross Video: Citroen

 
Článek

Design nabízí to, na co jsme u současných citroënů zvyklí. Typická je tak šípovitá přední maska s úzkými Full LED světlomety nebo celkový tvar karoserie. Technicky spřízněným modelem je Peugeot 3008, což je mimochodem Evropské auto (COTY) pro letošní rok. [celá zpráva]

S délkou 4500 mm je C5 o trochu větší než sesterský automobil s logem lva. Na šířku C5 měří 1840 mm a je vysoký 1670 milimetrů. Zavazadlový prostor nabízí k využití 482 litrů.

Kokpit je úplně stejný jako třeba u modelu C4 Picasso. Znamená to přístrojovou desku s digitálním displejem TFT o úhlopříčce 12,3 palce a dotykový osmipalcový displej. Musíme uznat, že hnědá kůže v kombinaci s tmavými plasty vypadá velmi luxusně. C5 Aircross stojí minimálně na 17palcových kolech, v nabídce jsou pak i o jeden a dva palce větší rozměry.

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross (2017)

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross (2017)

Hybridní provedení má 300 koní

Stejně jako Peugeot 3008, tak ani jeho sourozenec nenabízí klasický pohon všech čtyř kol. Základní motorizace mají vždy poháněnou přední nápravu a síla motoru se na všechna čtyři kola přenáší pouze u hybridní verze. Ta má totiž samostatný motor, který přenáší točivý moment na zadní kola. Plug-In Hybrid PHEV e-AWD kombinuje přeplňovaný benzínový motor o výkonu 200 koní a dva elektromotory. Celkový výkon činí 300 koní (221 kW), což z tohoto modelu dělá nejvýkonnější sériový citroën všech dob.

Technickou zajímavostí jsou tlumiče s hydraulickými dorazy, které jsou v produkčním vozidle použity vůbec poprvé. Technologie nazvaná Progressive Hydraulic Cushions by měla přinášet lepší kontakt s vozovkou než konvenční tlumiče. Zda tomu tak bude i v praxi nyní nelze říci.

Nový Citroën C5 Aircross se na čínský trh dostane ve druhém pololetí. Kdy dorazí do Česka, zatím nebylo oznámeno a neznámé jsou tak logicky i prodejní ceny.

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross (2017)

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross (2017)

Reklama

Výběr článků

Načítám