Hlavní obsah

Citroën ukázal své nejmenší auto z Kolína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Citroën představila nový model malého městského vozu C1. Ten se bude vyrábět v závodě TPCA v Ovčárech u Kolína ve dvou variantách, jako hatchback nebo jako vůz se stahovací střechou. Nový nejmenší citroën nahradí starou generaci auta, která se v kolínské automobilce vyrábí od roku 2005. Na český trh bude vůz uveden po letních prázdninách, sdělila PR manažerka Citroënu ČR Lenka Martinová.

Citroën C1 (2014)Video: Citroën

 
Článek

Automobilka připravuje také obměnu vozů značek Toyota a Peugeot. Všechny tři nové minivozy by se tam měly začít vyrábět v květnu, představeny budou na autosalonu ve švýcarské Ženevě v březnu.

Foto: Citroën

Citroën C1 (2014)

Novinka od Citroënu pro rok 2014 je opět malý městský vůz, který bude ve tří- a pětidveřové verzi a také v novém tvaru se stahovací střechou pod označením Airscape, uvedla automobilka. Nový model C1 bude vybaven například zpětnou parkovací kamerou, asistentem pro rozjezd do svahu nebo dotykovým sedmipalcovým displejem. U verze Airscape se stahovací střechou bude možné zvolit jinou barvu plátna střechy, než je odstín vozu.

Foto: Citroën

Citroën C1 (2014)

Malé městské vozy značek Toyota, Peugeot a Citroën se v Kolíně vyrábějí od roku 2005. V minulých dnech představila svůj nový model také automobilka Peugeot. Peugeot 108, který nahradí Peugeot 107, bude k dostání také v provedení hatchback nebo s otevřenou střechou. [celá zpráva]

Foto: ČR Peugeot

Automobilka Peugeot 14. února představila nový Peugeot 108, který se má vyrábět od května v automobilce TPCA v Ovčárech u Kolína.

Největším konkurentem trojčat z Kolína je model Citigo ze Škody Auto, který se vyrábí v Bratislavě spolu s modely VW Up a Seat Mii. Citigu patří první příčka na trhu s 209 prodanými vozy za leden. TPCA dohromady prodala 32 vozů. Firma loni vyrobila zhruba 185 000 vozů, což je meziročně o 14 procent méně. Ve třídě minivozů se letos v lednu prodalo celkem 361 aut, což je o jeden automobil méně než loni.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo CNG Green tec (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám