Hlavní obsah

Čínský Qoros ukázal koncept hybridního SUV s nezvyklými tvary

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský Qoros na domácím autosalonu v Šanghaji ukázal studii designově hodně nekonvenční, řečeno diplomaticky. Koncept je podle všeho funkční, pohání jej hybridní ústrojí, jak ostatně naznačuje jeho samotný název.

Foto: Qoros

Qoros 2 SUV PHEV (2015, koncept)

Článek

Qoros 2 SUV PHEV má poháněná všechna čtyři kola. Točivý moment na ta přední posílá benzínový motor, jehož technické parametry ale automobilka nezveřejnila. Na ta zadní zase putuje síla ze dvou elektromotorů.

Automobil divokých tvarů, ukazovaný na stále probíhajícím autosalonu v Šanghaji, má rozměry blízko třeba ke Škodě Yeti. Na délku měří 4181 mm, je široká 2030 mm (včetně zrcátek) a na výšku má 1553 mm. Rozvor náprav má hodnotu rovných 2600 milimetrů.

Foto: Qoros

Qoros 2 SUV PHEV (2015, koncept)

Do interiéru nás automobilka nenechala nahlédnout. Zajímavostí je prosklená střecha, na které je umístěn QR kód. Pokud jej načtete, zobrazí se domovská stránka Qorosu. Qoros se zatím v Evropě s výjimkou Slovenska neprodává.

Foto: Qoros

Qoros 2 SUV PHEV (2015, koncept)

Anketa

Líbí se vám design studie Qoros 2 SUV PHEV?
Ano
60,1 %
Ne
39,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 441 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám