Hlavní obsah

Číňané naklonovali Range Rover, stojí sedmkrát méně

Jmenuje se Hunkt Canticie a pod jeho kapotou pracuje 220 benzinových koní. Zvenčí by si ho ale leckdo spletl s Range Roverem Sport - tak pečlivě Číňané okopírovali tvary britského SUV.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Land Rover (ilustrační foto).

Článek

Že auta na čínských silnicích nemusí být tím, čím se na první letmý pohled zdají, není výjimka – řada tamních automobilek kopíruje design evropských a amerických aut a vydává ho za svůj.

Známý je např. soudní spor mezi značkou Jaguar Land Rover a Landwind, který skončil Pyrrhovým vítězstvím Britů.

Právě model od této britské značky kopíruje i nový Hunkt Canticie, a to tak moc, že kdybyste na toto auto nalepili loga Land Roveru, jen málokdo by odhalil podvod.

Hunkt Canticie je světové jméno pro auto, které se jinak jmenuje Chan-long Kchuang-š’ a vyrábí ho stejnojmenná automobilka v provincii Chu-pej.

Fotografie, které se dostaly na svět na facebookovém profilu CarNewsChina.com, ukazují auta, která vypadají, že jsou připravená k prodeji.

Původně auto vznikalo pod značkou Zotye, která má na svém kontě např. kopii Porsche Macan a z čínských plagiátorů patří k nejznámějším. Protože ale automobilka v poslední době začala pracovat na vlastním designu, tento model byl odprodán značce Chan-long.

V útrobách hunktu je dvoulitrový čtyřválec o výkonu 220 koní, který pohání zadní nebo všechna kola, nejvyšší rychlost vozu je 185 km/h. Velikostně je téměř totožný s Range Roverem, design je zase až příliš blízko Range Roveru Sport na to, aby to byla náhoda.

Trochu víc odlišná jsou jen přední a zadní světla, ale všimněte si výdechů na kapotě a předních blatnících. Hlavně linky karoserie ukazují původ tohoto designu.

Uvedená auta jdou do prodeje se základní cenou 179 800 jüanů, tedy asi 593 tisíc korun. To je téměř sedmkrát méně, než v Číně stojí skutečný Range Rover – od 1,22 milionu jüanů, tedy cca 4 milionů korun. Pro srovnání, v Česku stojí Range Rover od 2,8 milionu korun a Range Rover Sport od 1,8 milionu korun.

Foto: Land Rover

Skutečný Range Rover Sport.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám