Hlavní obsah

Chystá se film o Enzu Ferrarim

Po celosvětových úspěších motoristických filmů jako Rivalové nebo Le Mans se údajně chystá natáčení dalšího retro snímku z prostředí automobilů. Na stříbrné plátno se dostane příběh legendární italské automobilky Ferrari a jejího zakladatele Enza.

Foto: Ferrari

Enzo Ferrari

Článek

Film o Enzovi Ferrari se podle informací on-line magazínu Deadline začne natáčet už letos v květnu a režírovat ho bude Michael Mann, který má za sebou úspěch v podání oblíbeného snímku Le Mans. Za scénářem pak stojí Troy Kennedy Martin, autor filmu Loupež po italsku, jenž pro film zmapuje životní příběh legendárního Ferrariho od léta roku 1957.

Ferrari loni prodalo nejvíc aut v historii

AutoMoto

Snímek se má točit okolo hrozícího bankrotu italské automobilky a osobních problémů, kdy se Ferrarimu začalo rozpadat manželství a jeho syn Dino podlehl v pouhých 24 letech svalové dystrofii. Ve filmu se pak má objevit i vstup Ferrari do legendárního závodu Mille Miglia.

Podle posledních zpráv si roli Enza Ferrariho zahraje Adam Driver známý například ze Star Wars, a to i přesto, že Driverovi je pouhých 38 let, přičemž bude hrát Ferrariho v 59 letech. Původně měl Enza hrát Hugh Jackman, později se také hovořilo o Robertu de Nirovi či Christianu Baleovi.

Ferrari v roce 2022 oslaví 75. výročí, má k tomu i nové logo

AutoMoto

Ferrariho manželku si má ve filmu zahrát Penelope Cruz a milenku legendárního Itala Shailene Woodly. Natáčet by se mělo v Itálii, a to především v italské Modeně a okolí.

Foto: Profimedia.cz

Herec Adam Driver

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám