Hlavní obsah

Chystá Dacia hybridní SUV? Má nahradit stárnoucí lodgy

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumunská automobilka Dacia chce nahradit stárnoucí MPV Lodgy crossoverem, a to rovnou hybridním. Bude to první hybrid v nabídce této značky - alespoň můžeme-li věřit webu francouzských novin L'Argus, který zprávu přináší.

Foto: Dacia

Dacia Lodgy Techroad

Článek

Francouzský web už v minulosti psal o tom, že současné lodgy, které se vyrábí od roku 2012, nedostane přímého nástupce. A nyní se dozvídáme, že by mělo být nahrazeno sedmimístným SUV, který nedostane vznětové motory - a naopak hybridní ústrojí ano.

Konkrétně má jít o ústrojí Renault E-Tech. Vůz má stát na prodloužené platformě CMF-B, která zástavbu tohoto ústrojí umožňuje; stojí na ní současné clio a captur, v nichž jsme již hybridní i plug-in hybridní verzi E-Techu zkoušeli.

První jízda hybridními Renaulty E-Tech: Skoro jako v elektromobilu

Testy

Zda nová dacia dostane obě varianty, zatím není jednoznačné - francouzský web hovoří o nenabíjecím hybridu, tedy ústrojí s kombinovaným nejvyšším výkonem 140 koní.

Foto: Dacia

Dacia Lodgy Techroad

Vůz se má vyrábět nikoliv v Maroku, jako současné lodgy, nýbrž v rumunském Pitești, a to od podzimu 2021. Kromě hybridu má být v nabídce i tříválec 1,0 TCe a čtyřválec 1,3 TCe, stejně jako verze s pohonem na LPG. O pohonu všech kol zatím nepadla zmínka, vzhledem k použité platformě si ho však dovolíme označit za nepravděpodobný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám