Hlavní obsah

Chevrolet Volt byl zvolen ekologickým autem roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Elektromobil Chevrolet Volt získal v anketě časopisu Green Car Journal americké společnosti General Motors ocenění ekologický automobil roku. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Chevrolet Volt

Článek

Volt je možné zařadit mezi takzvané plug-in hybridy, tedy vozy kombinující elektrický pohon s benzinovým nebo naftovým, jejichž baterie lze dobíjet připojením do zásuvky. Kola tohoto vozu ale uvádějí do pohybu pouze elektromotory a spalovací motor slouží jen pro dobíjení baterií nebo přímé napájení elektromotorů pomocí generátoru.

Chevrolet Volt by se měl ještě v letošním roce začít v omezeném množství prodávat v některých částech Spojených států.

Foto: Profimedia.cz

Chevrolet Volt

Vítězství v anketě je další příznivou zprávou pro automobilku GM, která se minulý týden po více než roce vrátila na burzu. Firma získala prodejem svých akcií 20,1 miliardy dolarů (přes 360 miliard Kč). Její primární nabídka akcií (IPO) se tak stala největší v historii Spojených států.

GM loni v červenci opustila bankrotový režim a v rámci rozsáhlé restrukturalizace zahrnující prodej některých značek se mění v menší a pružnější podnik. Firma letos ve třech čtvrtletích vydělala celkem pět miliard dolarů a je na cestě k prvnímu celoročnímu zisku od roku 2004.

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám