Hlavní obsah

Chevrolet jemně omladil Cruze ve verzích sedan a hatchback

Novinky, Martin Žemlička

Cruze je automobil nižší střední třídy, který se nabízí v karosářských verzích kombi, sedan a hatchback. Poslední dvě jmenované verze prošly drobným faceliftem. Chevrolet zatím zveřejnil bez bližších informací tři fotografie.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Cruze - sedan (facelift, 2012)

Článek

Co se změnilo? Mnoho nových věcí na vnějším designu nenajdete - jiný je přední nárazník s pozměněnými mlhovkami a maska chladiče. Fotografie jsou z verze určené pro korejský trh, pravděpodobně ale bude vzhled stejný i pro Evropu.

Uvnitř je nový středový panel a multimediální systém s dotykovou obrazovkou. O technice zatím Chevrolet nic neřekl, je tedy pravděpodobné, že zůstala stejná.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Cruze (facelift, 2012)

Škála motorů pro Chevrolet Cruze nyní zahrnuje dva zážehové čtyřválce (1,6 l a 1,8 l) a dvoulitrový turbodiesel. Oba zážehové motory mají systém proměnného časování sacích i výfukových ventilů. Motor o objemu 1,6 l dává výkon 83 kW/114 k, jeho točivý moment vrcholí na hodnotě 153 Nm. Větší čtyřválec o objemu 1,8 l umožní výkon 104 kW/141 k a jeho nejvyšší točivý moment činí 176 Nm.

Vnější rozměry vozu jsou 4597 x 1788 x 1477 mm, rozvor činí 2685 mm. Přední závěsy kol jsou typicky McPherson, vzadu má Cruze pouze nápravu s torzní příčkou, v tomto segmentu je obvyklé nezávislé zavěšení.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Cruze (facelift, 2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám