Hlavní obsah

Chcete jezdit klokanem? V Ženevě se představí super-SUV GFG Style Kangaroo

GFG Style Kangaroo má být terénní vůz, schopný jezdit ohromně rychle po jakémkoliv terénu. O pohon se stará elektřina a za jeho designem stojí dva Giugiarové. Kompletní odhalení konceptu můžeme očekávat na začátku března.

Foto: GFG Style 2x

První zveřejněná fotka Kangaroo ukazuje vůz, který vypadá jako supersport ze staré školy. Má to ale být super-SUV.

Článek

Jméno italské společnosti GFG Style možná moc neřekne, ale jen do chvíle, než rozklíčujeme zkratku GFG. Znamená totiž Giorgetto a Fabrizio Giugiaro - a zde už musí být jasno. Giorgetto Giugiaro je jedním z nejslavnějších automobilových designérů na světě, stojí třeba za vzhledem prvního Volkswagenu Golf, DeLoreanu DMC-12, Alfy Romeo Brera nebo obrovské řady Maserati a Seatů.

Karosárna GFG Style, založená v roce 2015, představila během loňského roku několikrát, např. i na pařížském autosalonu, koncept čtyřdveřového luxusního elektromobilu Sibylla GG 80. Letos v Ženevě k tomu přidá další koncept, nazvaný Kangaroo - tedy česky „klokan”.

Foto: GFG Style

GFG Style Sibylla, představená vloni, je luxusním čtyřmístným autem.

Zatím se můžeme podívat pouze na upoutávku, na které firma ukazuje ilustraci přídě vozu. Vypadá jako supersport, ale podle dostupných zpráv je to dvoumístný terénní elektromobil, který se zvládne rozjet na stovku za 3,5 sekundy a dosáhne maximálky 250 km/h na jakémkoliv terénu.

Vůz má mít šasi v podobě hliníkového prostorového rámu, na nějž je navěšena karbonová karoserie a samozřejmě podvozek. Ten bude muset vypadat podobně Fordu F-150 Raptor, má-li být schopný jezdit ohromně rychle po jakémkoliv terénu. Jak to dopadne, se dozvíme zkraje března.

Foto: Ford

Ford F-150 Raptor si člověk představí, když se hovoří o autě, které dokáže jezdit rychle po jakémkoliv terénu.

Reklama

Výběr článků

Načítám