Hlavní obsah

České Brano bude dodávat zámky sedaček pro Porsche

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce automobilových dílů Brano Group bude vyrábět zámky zadních sedaček pro sportovní vozy Porsche 911, Boxter a Cayman. Firmě se podařilo vyhrát zakázku od německého výrobce luxusních sportovních automobilů. Ročně mu má dodávat 60 000 zámků.

Článek

Spolupráce je naplánovaná na pět let, kontrakt má dosáhnout zhruba jednoho miliónu eur, což je asi 25,5 miliónu korun. Firma navíc přijala kvůli dalším novým zakázkám 200 zaměstnanců.

Firma by měla zahájit sériovou výrobu nových zámků pro Porsche v příštím roce, v současné době vyrábí ověřovací sérii. "Na zámcích pro Porsche se pracuje zhruba od roku 2008 a jde o společný vývoj Brano a společnosti Kaiper. Měli jsme již zkušenosti z Alfy Romeo a ty jsme využili i zde," uvedl konstruktér firmy Václav Sýkora. Prototypy prošly u Porsche všemi zkouškami a výsledky jsou podle Brana potěšující.

Získat zakázku u firmy Porsche bylo podle Juříčka dlouhodobou záležitostí. "Je to především díky tomu, že vyvíjíme věci od roku 1995 pro celoevropský a světový trh, proto máme šanci dostat takovou zakázku. Jsme opravdu jedním z mála českých dodavatelů, který se dostane k takovým kontraktům, jako je Porsche. Určitě je to pro nás hodně prestižní," konstatoval šéf Brana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám