Hlavní obsah

Centrum Prahy ovládne BMW řady 3

PRAHA

Centrum hlavního města Prahy se stane dějištěm unikátní marketingové akce, která v oblasti prodeje osobních vozů nemá v České republice obdoby. Oficiální dovozce automobilů BMW do České republiky firma AuTec Group rozjede příští pondělí speciální akci na propagaci nové generace vozu BMW řady 3.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Obyvatelé metropole i její návštěníci budou moci sledovat promo snímky na velkých plazmových obrazovkách. Jedna z nich bude například na rušné křižovatce u Tančícího domu na vltavském nábřeží. "Tato část prezentace bude probíhat v době ranní a odpolední dopravní špičky na nejrušnějších křižovatkách a pražských dopravních tepnách. Začátek prezentací bude každý den od pondělí do středy od 7:30 a potrvá zhruba hodinu," informoval Novinky mluvčí oficiálního dovozce AuTec Group Petr Buček.

Nejúspěšnější modelovou řadu bavorských automobilů, která se na autosalónu v Ženevě představila již v páté generaci, budou na pěších zónách na Staroměstském a Václavském náměstí propagovat  performeři s obrovskými míči.

Ve čtvrtek se přestavení BMW řady 3 zákazníkům přesune na letiště v Hořovicích, kde budou probíhat testovací jízdy a technická prezentace vozů. Od čtvrtka do soboty budou přicházet pozvaní zákazníci značky BMW, v neděli bude den pro širokou veřejnost a přijít může každý bez pozvání ani předchozího ohlášení. K dispozici bude 50 testovacích vozů BMW řady 3.

Na českém trhu novinka startuje se třemi benzínovými a jedním naftovým motorem. Benzínové motory reprezentují pod kapotou modelu BMW 330i šestiválcový třílitr s výkonem 190 kW a maximálním točivým momentem 300 Nm, který je k dispozici mezi 2500 a 4000 otáčkami. Další benzínová verze, BMW 325i disponuje maximálním výkonem 160 kW při 6500 otáčkách/min. a maximálním točivým momentem 250 Nm mezi 2750 a 4250 otáčkami. Prozatím poslední je pak čtyřválcový dvoulitr pod kapotou BMW 320i. Tato motorová jednotka zaručuje maximální výkon 110kW v 6200 otáčkách a maximální točivý moment 200 Nm při 3600 otáčkách. "Nabídka benzínových motorů v BMW řady 3 se bude rozšiřovat krok za krokem," uvedl Buček.

Čtyřválcový naftový motor v BMW 320d je vybaven bezúdržbovým filtrem pevných částic. Tento čtyřválec dává výkon 120 kW a točivý moment 340 Nm ve 2000 otáčkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám