Hlavní obsah

Čekací doba na Ferrari v Česku klesla na polovinu

Čekací doba na nové Ferrari se u tuzemského zastoupení snížila na polovinu. Na nový vůz se v závislosti na modelu čeká tři měsíce až maximálně jeden rok. Uvedl to marketingový ředitel Scuderia Praha Jiří Rozkošný. Čekací doby v řádu více měsíců jsou u většiny běžných automobilových značek neobvyklé vyjma modelů, po kterých je vysoká poptávka.

Článek

Dovozci Ferrari paradoxně pomohla ekonomická krize, která zapříčinila problémy na některých jiných trzích a tím zajistila možnost většího odběru aut pro Česko. Podle Rozkošného někteří zájemci jezdí svůj vůz specifikovat přímo do ateliéru v mateřském závodě v Maranellu.

Nejkratší dobu se čeká na Ferrari California, který se k zákazníkovi dostane do tří až čtyř měsíců. Přibližně půl roku až devět měsíců se čeká na FF a 458 Spider, o něco kratší čekací doba je na 458 Italia. Nejdéle, přibližně rok, si klient počká na nový model F12 Berlinetta představený na autosalonu v Ženevě, jehož výroba začne až po prázdninách. U Maserati je dodací lhůta kolem tří měsíců na všechny modely.

Prodej Ferrari i Maserati je v Česku konstantní. Letos dovozce očekává dodání kolem 40 Ferrari a zhruba poloviční počet Maserati. Za první čtyři měsíce přibylo na tuzemských silnicích 15 nových Ferrari. Největší zájem je o model 458 v provedení kupé a Spider.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám