Hlavní obsah

Cadillac se pouští do super-SUV, představil Escalade V

Americký Cadillac odhalil ostrou verzi modelu Escalade, konkurenta BMW X7. Zatím o něm ovšem nic konkrétního neřekl, kromě toho, že zveřejnil design exteriéru. Pod kapotou by vůz měl mít 6,2l V8 o výkonu přes 600 koní.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade V

Článek

Cadillac už léta prodává sedany a kupé s obřími motory, ještě většími výkony a označením V. Ovšem zatímco BMW a Mercedes-Benz nabízí modely M, resp. AMG i u svých SUV, a dokonce i Jeep nabízí sedmisetkoňový Grand Cherokee Trackhawk, Cadillac s něčím na tenhle způsob přichází až nyní. Přivítejte model Escalade V.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade V

Vzhled je díky pár fotkám exteriéru ovšem prozatím vše, co se svět o Escalade V dozvěděl. Automobilka si zatím nechala pro sebe cenu, dostupnost i všechny technické specifikace.

Můžeme asi celkem s jistotou předvídat, že pod kapotou bude osmiválec, ovšem jaký, je otázkou. Nejčastěji se uvažuje o 6,2l motoru LT4, který je dopovaný kompresorem a pohání model CT5-V Blackwing výkonem 677 koní a také Chevrolet Camaro ZL1 výkonem 660 koní.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade V

Zmínka padla také o osmiválci Blackwing (jmenuje se stejně jako ona ostrá CT5, ale zároveň ji nepohání), tedy 4,2l jednotce se dvěma turbodmychadly, označené LTA. Ovšem to se jeví nepravděpodobným - už se nevyrábí, poháněl jen Cadillac CT6-V v letech 2018-2020.

Cadillac plánuje escalade V kompletně odhalit na jaře. Zatím o něm hovoří jako o modelovém roku 2023, což by znamenalo start prodejů někdy v druhé polovině letošního roku. S oficiálním dovozem do Evropy bohužel nepočítejme.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade V

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám