Hlavní obsah

Bývalý šéf designu BMW navrhl podivné auto, které umí namasírovat chodidla

Novinky, fra

Renomovaní automobiloví designéři se čím dál častěji dávají do služeb čínských firem a snaží se jejich autům dát konečně punc originality. Chris Bangle, bývalý šéf designu BMW, ale s tímhle autem asi trochu ustřelil.

Foto: China High-Tech Group Corporation

CHTC REDS

Článek

Vůz se jmenuje REDS a je to zkratka pro Revolutionary Electric Dream Space (Revoluční elektrický prostor pro snění). Zadavatelem je China High-Tech Group Corporation (CHTC), která chtěla vytvořit auto pro čínské mladé lidi, kteří dnes žijí víc venku než doma. Auto má být jejich druhým domovem. Místem, které je z menší části autem a z větší části obývacím pokojem.

Auto je o 28 cm delší než Smart Fortwo, takže na tento rozměr je to velmi malé auto. Ovšem na výšku je větší o dvacet centimetrů a na šířku o 25 cm. V interiéru je místo pro čtyři osoby. Ale jinak, než si představujete. Nic klasického. Vepředu sedí řidič na jednom křesle, které je možné otočit směrem vzad, kde je lavice a další křeslo, na které se směstnají až tři cestující. Tedy vlastně spíš obyvatelé.

Uvnitř je výsuvná sedmnáctipalcová obrazovka. Všichni spolucestující si mohou nechat namasírovat chodidla, zadní výklopné dveře mohou sloužit jako lavička, stůl se stahuje ze střechy.

Automobil je prý celý na elektřinu. Na střeše jsou solární panely, ale hlavní slovo má samozřejmě kabel do elektriky. Bohužel nevíme o technice nic – ani kapacitu akumulátorů, ani výkon. Jen skutečnost, že auto dokáže jet až 120 km/h.

Anketa

Oznámkujte CHTC REDS
1
33,9 %
2
4,6 %
3
2,6 %
4
2,3 %
5
56,6 %
Celkem hlasovalo 304 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám