Hlavní obsah

Bugatti začalo dělat prosklenou střechu. Důvod překvapí

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste velcí a nevejdete se do Bugatti Chiron? Je tu záchrana! I když měříte 190 cm, můžete si už tohle auto, které je jinak v interiéru nevelké, objednat. Značka totiž začala dělat nově do auta prosklenou střechu, která pomůže s místem nad hlavou.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron a Sky View

Článek

Nečekejte el. šíbr jak ve staré škodověnce nebo prosklenou výkladní skříň jak z citroënu. Tady jsou to dvě malá decentní okénka, která jsou zasazena přímo nad hlavami dvou cestujících.

Sky View, jak se tahle střecha jmenuje, ale paradoxně tak úplně pro to, aby se cestující dívali na nebe, není. Tedy oficiálně ano, ale to asi nebude tak úplně normální sedět v Bugatti a koukat se, jak po nebi plují mráčky. Samozřejmě že okna o rozměru 65 cm na délku a 44 cm na šířku by to umožňovala, navíc jsou pětivrstvá, aby bylo tlumení hluku co největší a také aby odrazila UV záření.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron a Sky View

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron a Sky View

Jenže i v oficiální nabídce se hovoří o tom, že instalace oken zvýší tuhost střechy, a hlavně zvýší prostor nad hlavami cestujících o 2,7 cm! A to není vůbec málo. Podle mnoha zdrojů tak Bugatti reaguje na výtku evropských zákazníků, kteří si stěžují, že u Bugatti mysleli hlavně na zákazníky z asijských zemí, protože vzrostlý Evropan má problém se v jejich vozech pohodlně posadit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám