Hlavní obsah

Bugatti Veyron bude ještě dražší

Novinky, Jan Čech

Automobily Bugatti konečně vyjedou z bran závodu. Pro další zákazníky, kteří ještě automobil nezaplatili, má firma špatnou zprávu. Velký zájem má za následek nejen zvýšení výroby, ale také ceny.

Článek

Za nejrychlejší vůz světa tak bude muset zákazník připlatit dalších deset procent z ceny. To není na první pohled mnoho, ale při základní ceně 1 000 000 eur to už dá slušnou částku. V přepočtu na koruny bude muset zaplatit zákazník o 3 000 000 Kč navíc.

Důvodem je velký zájem. Ten předčí očekávání a díky tomu bylo nutno zkrátit čekací lhůty. Výroba tak bude navýšena z 50 na 70 kusů ročně [celá zpráva].

Dalším důvodem, proč tak rapidně zdražit 1001koňový supersport s maximální rychlostí udávanou na 407 km/h je i finanční situace značky. Zatím je Bugatti nejvíc prodělečným podnikem v dějinách koncernu Volkswagen a navýšení ceny by tak mohlo pomoci redukovat ztrátu.

K zisku bude zapotřebí představit čtyřmístný vůz a také "babybugatti". Oba vozy jsou již prý naplánovány a připraveny ke zkouškám. Snad nebude jejich uvedení do provozu trvat tak dlouho, jako tomu bylo v případě veyronu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výroba Bugatti Veyron jde na rok k ledu

Nelichotivé finanční výsledky koncernu Volkswagen a řada technických problémů poslala na více než rok k ledu plány na sériovou výrobu supersportu Bugatti...

Bugatti zvýší výrobu

Znovuoživená automobilka Bugatti je nucená zvýšit výrobu. Zájemci o nový supersportovní vůz Veyron by totiž museli čekat více než rok na dokončení svého vozu....

Výběr článků

Načítám