Hlavní obsah

Bugatti potvrdilo nástupce Veyronu, představí se za dva až tři roky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejší auto na světě, Bugatti Veyron, bude mít nástupce. Britskému AutoExpressu to potvrdil hlavní inženýr značky Jens Schulenburg.

Článek

Nový model se na trh dostane nejdříve v roce 2014, možná i o rok později. Pro fanoušky značky je důležité, že automobilka potvrdila nástupce, což dosud nebylo jisté. Zatím nejsou k dispozici žádné technické údaje, Bugatti se podle slov hlavního inženýra chce zaměřit na snižování hmotnosti.

Ve hře je i hybridní pohon (kombinace spalovacího motoru a elektromotoru), automobilka zkoumá možnosti, ale není ještě přesvědčena o jeho nasazení v sériové verzi.

O pohon současného Veyronu se stará impozantní šestnáctiválec se čtyřmi turbodmychadly a výkonem 1001 koní. Maximálka činí 407 km/h a 0-96 km/h zvládne Veyron rychleji než většina supersportovních motorek - za 2,5 sekundy, 7,3 sekund stačí k rozjetí na 200 km/h.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse (2012)

Verzi Grand Sport Vitesse, respektive SuperSport pohání stejný motor o výkonu 1200 koní, nejvyšší rychlost činí extrémních 431 km/h.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám