Hlavní obsah

Bugatti Chiron Divo bude dražší a exkluzivnější

Bugatti již zákazníkům představilo novou verzi chironu pojmenovanou Divo. Veřejnosti ji ukáže v srpnu. Chiron Divo má mít lepší zrychlení, ale nižší maximálku, a jeho cena je údajně okolo 130 miliónů korun. Z plánované série necelé stovky kusů jsou už všechny rezervované.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Bugatti Chiron Sport na ženevském autosalonu (2018)

Článek

Podobně, jako vznikaly ostřejší a rychlejší verze Bugatti Veyron, bude automobilka Bugatti nabízet i speciální chirony. První z nich je již známá - Chiron Sport je o chloupek lehčí a tvrdší než „běžný” chiron, náturou spíš grand tourer. [celá zpráva]

Další takovou edicí má být Bugatti Chiron Divo, pojmenovaná podle závodníka Alberta Diva. Byl prý již představen na soukromých akcích pro zákazníky značky, píše web TheSupercarBlog s odkazem mimo jiné na člověka, který se účastnil předvedení v New Yorku. Zbytku světa se má představit na Pebble Beach Concours d'Elegance v srpnu.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Sport (2018)

Chiron Divo má mít oproti původnímu chironu „řadu úprav”, ovšem jaké přesně, není zatím známo. Hovoří se o závodní převodovce a výrazném snížení hmotnosti, ovšem vůz má stále být homologovaný pro provoz na silnicích.

Má se zlepšit akcelerace - pro představu, verze Chiron Sport zvládá stovku za 2,5 vteřiny - a snížit maximální rychlost, údajně na 385 km/h. Důvodem pro takovou změnu může být jednak převodovka, jejíž odstupňování nemusí navíc stačit. A jednak to může být větší přítlak, který s sebou nese větší odpor vzduchu.

Samozřejmě, Chiron Divo má být exkluzivnější a dražší. Údajně se má vyrobit jen necelá stovka kusů po pěti miliónech eur (130 miliónů korun) za jeden a všechny jsou prý již zamluveny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám