Hlavní obsah

Brutální Nissan GT-R půjde do Evropy

Novinky,

Motoristická Evropa se těší na březen. V té době se bude konat Autoshow v Ženevě, kde se objeví dlouho očekávaný model supersportu Nissanu GT-R, který dokáže "napráskat" i mnohem vyhlášenějším značkám.

Článek

Nissan GT-R se zcela určitě zařadí mezi vysněné vozy mnoha lidí. Jeho charakteristika ho předurčuje k tomu, aby soupeřil s Porsche 911 Turbo nebo dokonce Ferrari.

Pohání ho přeplňovaný šestiválec o objemu 3,8 l s maximálním výkonem 353 kW v otáčkách 6400/min. Točivý moment 588 N.m pak je k dispozici ve velkém rozpětí 3200 až 5200 ot./min.

Pohání ho přeplňovaný šestiválec o objemu 3,8 l s maximálním výkonem 353 kW v otáčkách 6400/min. Točivý moment 588 N.m pak je k dispozici ve velkém rozpětí 3200 až 5200 ot./min.

Tyto parametry jsou pak přenášeny na všechna kola přes dvouspojkovou převodovku s řazením pádly pod volantem. Ta je navíc umístěná nad zadní nápravou pro lepší rozložení hmotnosti.

:. Nissan GT-Rfoto: Nissan

Vůz bude mít v Evropě velmi specifické zázemí. Bude se jednat o exkluzivní zboží, čemuž bude odpovídat i minimální počet dealerů a speciální podpora prodeje a služeb. Všechny podrobnosti si však značka nechává až na ženevský autosalon.

V Ženevě ještě na druhé Pivo a Murano

Na ženevském autosalonu se objeví vedle GT-R i další dva vozy, které jistě zaujmou. Jedná se o koncept Pivo 2 a faceliftovaný model Murano.

:. Nissan Pivo 2foto: Nissan

Nissan Pivo 2 je vůz s nulovými emisemi poháněný čtyřmi malými diskovými 3D motory integrovanými v každém kole a napájenými ultratenkými lithium-iontovými bateriemi. Řidič může díky otáčení kabiny o 360 stupňů sedět vždy ve směru jízdy a s 90 stupňovým natáčením kol je parkování velmi jednoduché.

Nové Murano pak změnilo nejen svou masku, ale také interiér a motor. Sice se jedná o ten samý vidlicový šestiválec 3,5 l, ale se zvýšeným výkonem na 195 kW.

Anketa

Chtěli byste Nissan GT-R?
Ano
50 %
Ne
50 %
Celkem hlasovalo 6750 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám