Hlavní obsah

Brutální Dodge Challenger SRT8

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez velkých oficialit byl v Americe představen nový Dodge Challenger. Tohle auto žádné velké PR nepotřebuje. Už se o něm napsalo tolik, že by to vystačilo na celou knihu. Ale to, co zatím bylo tajemstvím byl výkon motoru. Teď ho víme - 313 kW.

Článek

Dodge nechce dělat ze svého vozu něco, co není. Především to není žádný beránek, domácí mazlíček a pojízdná nákupní taška. Tohle je „pan Auto“ a všichni, kdo si jej pořídí to pocítí na vlastní kůži.

První rok se bude vyrábět pouze model SRT8, který nabídne brutální sílu, jenž nažhaví nejen zadní pneumatiky vozu. Vidlicový osmiválec o objemu 6,1 l bude mít již avizovaný výkon 313 kW, který doplní točivý moment 570 N.m.

Na zadní kola se bude v prvním roce výroby přenášet výkon přes pětistupňovou automatickou převodovku, v dalších letech dojde i na šestistupňový manuál. Ale i s automatem bude mít super záběr. Z 0 na 100 km/h zrychlí pod pět sekund a čtvrtmíli s pevným startem pokoří za 14 s.

:. Dodge Challenger

Již příští rok se však objeví na trhu další dvojice agregátů. Ty si vyberou lidé, jejichž řidičské schopnosti nebo finanční situace nenabízí tak extrémní zážitky. Dodge nainstaluje pod přední kapotu i V8 HEMI 5,7 l a V6 3,5 l. Posledně jmenovaný agregát však dlouho ve voze nevydrží, protože se již připravuje jednotka pod kódovým označením Phoenix.

Ve výbavě vozu nebude chybět nic z moderních technologií. Auto tak bude disponovat key-less systémem a startováním, navigací, výkonnou audioaparaturou nebo hands-free sadou.

:. Dodge Challenger

Osmiválec za 700 000 Kč

Auto se bude prodávat za cenu od 37 995 dolarů, tedy asi 700 000 korun. Auto bude nabízeno zpočátku jen ve třech barvách - oranžové, stříbrné a černé. První vozy budou dodány na jaře příštího roku a všechny budou mít označení SRT8.

Dodge zatím neuvažuje o výrobě závodního speciálu, na to mu dnes nestačí kapacity.

Anketa

Chteli byste doma mít Dodge Challenger SRT8?
Ano
84,3 %
Ne
15,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5951 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Dodge Challenger jde skutečně do výroby

Dodge přijde na trh s novým retrovozem. Jeho Dodge Challenger je opravdu geniální reminiscencí na slavný vůz ze sedmdesátých let. Na detroitském autosalonu...

Dodge Challenger bude stát jen 30 000 dolarů

Ford Mustang se musí bát - jeho budoucí konkurent Dodge Challenger R/T bude stát v základním provedení pouhých 30 000 dolarů. V přepočtu na české koruny...

Výběr článků

Načítám