Hlavní obsah

Britská policie zadržela traktor. Měl závodit s motorkami

Amesbury, Velká Británie

Policie v jihoanglickém městě Amesbury zastavila nelegální závody a zadržela jedno z vozidel, které se podle hlášení závodů mělo účastnit. Jenže to nebylo sportovní auto, nýbrž traktor.

Foto: Profimedia.cz

Traktor si jako závodní náčiní člověk většinou nepředstaví. (Ilustrační foto)

Článek

„Poněkud neobvyklý případ pro tým 1. Traktor byl zastaven poté, co byl nahlášen kvůli závodění s motocykly,” stojí v tweetu amesburské policie ze soboty 16. února. Doprovází ho fotka zadrženého stroje, která ukazuje traktor New Holland T6.175.

Zadržení sice nebylo kvůli závodům, ale i tak - představa, že traktor závodí s motorkami, je poněkud úsměvná, pokud by onen traktor nejel zkratkou přes pole a motocykly po silnici okolo. Což není příliš pravděpodobné.

Jedním z prohřešků bylo, že měl v nádrži tzv. červenou naftu. V Británii se tak označuje zemědělská nafta, která je daňově výrazně zvýhodněna, ale smí se na ni jezdit jen mimo veřejné silnice. Po silnici na ni může rolník jet jen 1,5 kilometru, pokud to je třeba k dosažení jeho pole.

Druhým důvodem k zadržení bylo, že řidič neprokázal pojištění vozidla. Další detaily, např. jakým obviněním čelí traktorista či jak se do této situace vůbec dostal, nejsou zatím známy.

Reklama

Výběr článků

Načítám