Hlavní obsah

BMW začalo pomalu odhalovat novou M5

Novinky, Martin Žemlička

Mnichovská automobilka začala s postupným odhalováním svého nejnovějšího přírůstku divize M. Na oficiálním videu je sice nová M5 stále zamaskovaná, základní představu o novém rychlém sedanu si ale utvoříte.

Článek

BMW začalo postupně odhalovat model M5. Vzhledem k tomu, že na dubnovém šanghajském autosalonu představí mnichovská automobilka novou řadu 6 v karosářské verzi kupé, předpokládá se, že světová premiéra proběhne v září na frankfurtském autosalonu. Nejsilnější BMW řady 5 s tradičním písmenkem M před názvem dostalo interní kód F10 (předchozí rychlé sedany měly označení E28, E34, E39 a E60/E61).

BMW zatím neupřesnilo výkon motoru, jisté je pouze, že nepůjde o atmosférický desetiválec jako u předchozí generace, ale o dvakrát přeplňovaný 4,4 litrový osmiválec. Tento motor používají i modely X5 M a X6 M, které však se sportovností, prezentovanou právě modely M3 či M5, nemají nic společného. Výkon by u nové M5 mohl dosáhnout 600 koní. Převodovka bude samočinná, sedmistupňová s možností sekvenčního řazení.

Reklama

Výběr článků

Načítám