Hlavní obsah

BMW to rozjelo na Twitteru. S příspěvky jakoby naráželi na Elona Muska

V souvislosti s uvedením přelomového pick-upu Cybertruck od Tesly, zveřejnil její „otec“ Elon Musk na sociální síti Twitter hned dvě zprávy, kde pouze číslicí sdělil, kolik zákazníků si vůz už předobjednalo. Podobně se ovšem začala chovat i německá automobilka BMW, což vyvolalo řadu otazníků.

Foto: BMW

Šéf prodeje a marketingu u BMW Sebastian Mackensen a majitel pětistého elektrického bavoráku.

Článek

Vizionář, podnikatel a miliardář Elon Musk pomocí Twitteru před časem oznamoval, kolik předobjednávek už přijala Tesla na svůj, často parodovaný a kritizovaný, model Cybertruck, když zveřejnil nejprve pouze číslovku „200K“ a pak „250K“. Musk je známý tím, že je vášnivým uživatelem této sociální sítě a rád tam provokuje své kritiky, zvláště ode dne, kdy se světu ukázal Cybertruck. Z jeho chování si ale mnozí dělají legraci.

Rus si postavil vlastní Teslu Cybertruck. Neznalé může zmást

AutoMoto

Jedním z těch, kterým Muskovy tweety moc nesedí, by mohla být i německá automobilka BMW. Její správci sociálních sítí totiž jakoby po jeho vzoru začali od 18. prosince přidávat na Twitter čísla, která začínala na cifře 499 820 a postupně vše pokračovalo až do 500 000.

Přidávání skončilo ve čtvrtek ráno a s bájnou hranicí pět set tisíc BMW odhalilo, co se za vším skrývalo. Jednalo se totiž o oslavu půl milionu prodaných elektrických vozidel. Statisticky prý BMW jedno prodá každé čtyři minuty a čísla tak prý stále rostou.

Onen výroční, pětistý model, byl plug-in hybrid 330e a jeho kupec si pro něj přijel do továrního muzea v Mnichově, kde mu klíčky před zraky novinářů a fotografů předal Sebastian Mackensen, šéf marketingu a prodeje.

BMW se do boje elektrických prémiových SUV pustí se zadokolkou

AutoMoto

Ředitel BMW Oliver Zipse u této příležitosti oznámil, že automobilka chce do dvou let atakovat metu milionu prodaných elektromobilů. Za tímto účelem Němci brzy představí elektrické vozy iNext, i4 a SUV iX3, které na trhu doplní stálice jako i3 nebo právě již zmíněnou 330e.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám