Hlavní obsah

BMW potvrdilo ryze elektrickou řadu 7, bude vrcholem nabídky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka BMW ani tentokrát nepostaví plnotučnou verzi M na základě limuzíny řady 7, vznikne ovšem její ryze elektrická verze. Potvrdil to předseda představenstva BMW Oliver Zipse.

Foto: BMW

Současné BMW 745e

Článek

V současné řadě 7 gen. G11/G12 je nejvýkonnějším modelem a zároveň vrcholem nabídky verze označená M760Li. Pod kapotou má 6,6l dvanáctiválec o 585 koních a 850 N.m. V příští generaci tomu ale bude jinak - vrchol bude tvořit elektromobil.

„Příští generace řady 7 bude k mání se čtyřmi druhy pohonných ústrojí - benzín, diesel, plug-in hybrid a elektromobil,” uvedl Oliver Zipse. „Všechny verze budou stát na stejné platformě. A vrchol, nejsilnější řada 7, bude plně elektrická,” doplnil.

Test BMW M760Li: Téměř dokonalé, ale jen pro toho vpravo vzadu

AutoMoto

Zatím není jisté, jestli se bude jmenovat i7, nebo nějak jinak. Očekává se však, že v silnější ze dvou variant bude mít přes 650 koní, baterii o kapacitě 120 kWh a dojezd až 700 kilometrů. Slabší verze by měla mít pohonné ústrojí z chystaného BMW i4, které nabízí 80kWh baterie.

Plug-in hybrid si do řady 7 můžete objednat už nyní, a to ve verzi 745e o 394 koních a 600 N.m. Jestli se do příští generace probojuje i benzínový dvanáctiválec, zatím není jasné, ale ve světle starších zpráv bychom na to příliš nesázeli, bohužel.

Reklama

Související témata:

Související články

Test BMW M850i GranCoupé: Bůh dlouhých cest

Pět metrů elegance, osm válců a pořádná síla pod kapotou, tak má vypadat špičkový grand tourer. Čtyřdveřová řada 8 je blízká dokonalosti tak moc, že věci,...

Výběr článků

Načítám