Hlavní obsah

BMW má čtyřdveřový supersport, M8 Gran Coupé dá stovku za 3,2 sekundy

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada 8 má už i ve čtyřdveřové verzi nejsilnější a nejrychlejší verzi M8. Nabízí 448 kW ze svého vidlicového osmiválce a v ještě silnější variantě Competition dokonce 460 kW.

Foto: BMW

BMW M8 Grand Coupé

Článek

Tak už je osmičková řada kompletní. Nejdřív mnichovská značka představila kupé, kabriolet a čtyřdveřové Gran Coupé. Pak následovaly silné verze M pro kupé a kabriolet a teprve teď se dostalo i na čtyřdveřovou verzi.

A i když jde o jakousi „užitkovou“ verzi, technici zde instalovali totožnou techniku s kupé. Osmiválec 4,4 l M TwinPower Turbo tak nabízí díky mnoha technickým vymoženostem, jako je variabilní časování všech ventilů či jejich proměnný zdvih, a hlavně díky dvojici turbodmychadel, již výše uvedené výkony.

Slabší verze tak zrychlí na stovku za 3,3 sekundy, silnější za 3,2 sekundy. Samozřejmě že je maximální rychlost omezena na 250 km/h, ovšem BMW tradičně nabízí i pro ty, kteří si věří, speciální paket M Driver´s, kde je vypnut a maximální rychlost tak atakuje hranici 305 km/h.

Foto: BMW

Karoserie vozu má i přes čtyři dveře neskutečný sportovní charakter.

Foto: BMW

Tohle je extrémní auto pro lidi, kteří chtějí trochu užitečnější auto než je klasické kupé

Velkou zajímavostí je systém přenosu sil na všechna kola přes osmistupňovou převodovku. Tři stupně postupně mění rozložení sil z mírné preference na zadní nápravu, přes větší sílu posílanou dozadu až po úplnou možnost vypnutí čtyřkolky a přenosu sil pouze v režimu 2WD.

I když vám dnes představujeme tohle auto, přesto je to dost předčasné. První vozy totiž budou až v dubnu roku 2020, kdy automobilka dodá prvních 400 kusů s označením First Edition, kterou poznáte snadno – dostane barvu BMW Individual Aurora Diamond Green s bronzovou barvou na doplňcích. Cena vozu ještě nebyla oznámena.

Foto: BMW

Tohle je speciální první varianta vozu First Edition

Foto: BMW

Luxusní interiér se sportovními sedadly

Foto: BMW

Osmiválec s dvojicí turbodmychadel

Reklama

Související témata:

Související články

Test BMW 440i xDrive Cabrio: Všeuměl

Čtyřková řada je u BMW aktuálně nejstarší sloužící linií v širokém portfoliu. Takový kabriolet ale stále rozhodně nepůsobí jako přežitek. Minimálně pokud má...

Výběr článků

Načítám