Hlavní obsah

BMW chce v Česku postavit polygon pro testování samoříditelných automobilů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku by podle informací Hospodářských novin měl vzniknout polygon německé automobilky BMW. Podle listu by měl okruh vzniknout na Sokolovsku, investice by měla dosáhnout čtyř miliard korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

Tiskový mluvčí tuzemského zastoupení BMW odmítl informaci komentovat. V pátek chystá české zastoupení tiskovou konferenci, v rámci které „bude učiněno oznámení s celonárodním významem za účasti předních českých politických představitelů a Herberta Grebence.”

Grebenc má v BMW na starost lidské zdroje a vede rovněž úsek správy nemovitostí. Je tedy velice pravděpodobné, že informace Hospodářských novin jsou pravdivé. Polygon by dal práci čtyřem stovkám především kvalifikovaných zaměstnanců.

V Česku se chystá i druhý polygon pro testování autonomních vozidel. Vzniknout by měl v západočeském Stříbře. Dostavěný by měl být v roce 2022. Náklady na jeho výstavbu dosáhnou několika miliard korun, chystá jej česká investiční skupina Accolade. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám