Hlavní obsah

BESIP: ujetí od nehody se zraněním je trestným činem

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ujetí od nehody je vážným pochybením dotyčného řidiče. Pokud jde o nehodu se zraněním, jde o trestný čin se sazbou odnětí svobody až na pět let.

BESIP: ujetí od nehody

 
Článek

Pomoc při dopravní nehodě by měla být samozřejmá, bohužel ne vždy tomu tak je. Když při nehodě dojde ke zranění, je povinností řidiče a dalších osob poskytnout zraněným potřebnou pomoc. Za neposkytnutí první pomoci (pokud by tím dotyčný neohrozil svůj život nebo život jiných osob) hrozí viníkovi či viníkům trest odnětí svobody v délce až pěti let.

Pokud viník ujede od dopravní nehody, při které nedošlo ke zranění, jedná se o přestupek. Viník v tomto případě „získá“ sedm trestných bodů v bodovém systému a blokovou pokutu do tisíce korun, ve správním řízení 2500–5000 korun. Za spáchání tohoto přestupku se uděluje i zákaz řízení motorových vozidel - na 1-6 měsíců, pokud dotyčný ujede od nehody dvakrát či vícekrát během jednoho roku.

Další díl pořadu Besipky se bude vysílat v pátek v 17:25 na ČT1.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám