Hlavní obsah

Bentley připravilo ledový Continental GT, zúčastní se obnoveného závodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vloni byl v rakouském Zell am See obnoven závod na ledu. Letos se mezi účastníky objeví i speciální Bentley Continental GT. Po technické stránce ale nebude moc odlišné od auta, které v létě stanovilo rekord na americkém Pikes Peaku.

Foto: Bentley

Bentley Ice Race Continental GT

Článek

Ve světě aut působí máloco tak nepatřičně, jako luxusní auto za mnoho milionů korun v úpravě pro terénní závody. Přesně takovým autem je nejnovější Bentley - model s názvem Ice Race Continental GT.

„Ice” tentokrát znamená prostě „led”, nikoliv motor s vnitřním spalováním (ICE, Internal Combustion Engine), a to proto, že toto Bentley bude závodit na ledě. Konkrétně na starém letišti v rakouském Zell am See tuto sobotu a neděli 1. a 2. února.

Foto: Bentley

Bentley Ice Race Continental GT

Speciální Conti GT nese barvy, které připomínají loňský americký závod do vrchu Pikes Peak. Tento model tam totiž stanovil rekordní čas ve třídě produkčních aut.

Verze pro ledový závod je technicky stejná - má šestilitrový dvanáctiválec o 635 koních a 900 N.m, vzduchové odpružení a systém aktivního potlačování bočních náklonů, mimo mnoha jiného. Ostatně, ten je shodný se sériovým autem.

V Bentley Continental GT Českým rájem aneb Britské auto v autentickém počasí

AutoMoto

Co na modrém „ledovém” Bentley sériové není, jsou pneumatiky - už na fotkách je vidět agresivní, hluboký vzorek s hřeby, které na ledu výrazně pomohou s trakcí.

A samozřejmě, místo kožených křesel se dovnitř nastěhovaly závodní skořepinové sedačky, za nimi vidíme trubkový rám - to pro bezpečnost.

Foto: Bentley

Sériové sedačky jsou fajn, ale pro závodění jsou přeci jen lepší skořepiny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám