Hlavní obsah

Bentley Continental GT dostalo omlazující kúru a osmiválec

Novinky, Martin Žemlička

Luxusní kupé Bentley Continental GT prošlo omlazením, které změnilo vnější vzhled, upravilo řízení i nastavení podvozku. Uvnitř vozu najdou cestující více komfortu, kromě tradičního dvanáctiválcového motoru bude nově k dispozici také osmiválec.

Článek

Bentley změnilo přední nárazník, nové je ztvárnění předních a zadních světel, která využívají LED technologii. Celkově vypadá Bentley zaobleněji. Litá kola mají standardně rozměr 20 palců, lze si dokoupit i kola s rozměrem o palec větším.

Uvnitř je nová navigace, 30 GB pevný disk a prémiový audiosystém. Automobilka také uvádí, že na zadních sedadlech je více místa pro nohy cestujících.

Poháněna jsou všechna čtyři kola, přičemž je mírně preferována zadní náprava (poměr činí 60:40, dříve to bylo 50:50). Úprav doznalo i řízení a pouze šestistupňová samočinná převodovka (ta řadí rychleji než dříve, podle automobilky za 200 milisekund).

Bentley oznámilo rovněž nový čtyřlitrový osmiválec, který doplní tradiční dvanáctiválec. O novém motoru zatím nepadlo ani slovo, v případě šestilitrového, dvakrát přeplňovaného motoru W12 se zvedl výkon o zanedbatelných 15 koní (nyní celkem 567 k). Točivý moment dosahuje hodnoty 700 Nm. Výsledkem je nejvyšší rychlost 318 km/h a sprint 0-96 km/h (0-60 mph) za 4,4 vteřiny.

Ve světové premiéře se nové Bentley představí na nadcházejícím autosalonu v Paříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám