Hlavní obsah

Bankrotující automobilku SsangYong koupí indická Mahindra

Soul

Indická automobilka Mahindra & Mahindra se dohodla na převzetí ztrátového jihokorejského konkurenta SsangYong Motor za 522,5 miliardy wonů (8,4 miliardy Kč).

Článek

Oznámily to v úterý firmy. Očekává se, že transakce bude dokončena v březnu příštího roku. Mahindra chce podle agentury AP prostřednictvím této akvizice posílit svou pozici v oblasti sportovně-užitkových automobilů. Firma SsangYong začátkem loňského roku vstoupila do režimu bankrotové ochrany před věřiteli.

Mahindra v rámci dohody získá v korejském podniku 70procentní podíl. Většinovým vlastníkem SsangYongu byla v minulosti největší čínská automobilka SAIC Motor, tak však o kontrolu nad podnikem přišla během bankrotového procesu.

"Podpis (dohody o převzetí) se očekával. Otázkou je, zda bude Mahindra do SsangYongu investovat a pomůže tomuto jihokorejskému podniku uvést na trh úspěšné nové modelové řady," uvedl jeden z analytiků společnosti NH Investment & Securities.

SsangYong vyrábí sportovně-užitkové vozy Rexton a Kyron a luxusní sedany Chairman. Firmy vyváží automobily do Číny, Ruska, Evropy a na Blízký východ, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám