Hlavní obsah

Autonomní flotila společnosti Waymo dostane elektrické Jaguary I-Pace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaguar a Waymo oznamují spolupráci na prvním autonomním prémiovém elektromobilu na světě. Model I-Pace začne ve flotile jezdit ke konci letošního roku. Pro přepravní službu Waymo bude v prvních dvou letech výroby vozu k dispozici 20 tisíc kusů.

Foto: Jaguar

Jaguar I-Pace s technikou pro autonomní jízdu společnosti Waymo

Článek

Budoucnost samočinných automobilů je od nehody Volva, které patřilo do flotily vozů testujících techniku pro autonomní řízení společnosti Uber, trochu nejistá. Uber dokonce po nehodě pozastavil testování svých aut. [celá zpráva]

Firma Waymo, která je součástí gigantu Google, však autonomnímu řízení věří dál. Ohlásila partnerství s Jaguarem - model I-Pace bude prvním prémiovým elektromobilem ve vývojové flotile. [celá zpráva]

Jaguar a Waymo budou dle tiskové zprávy spolupracovat na vývoji prvního prémiového elektrického vozidla pro přepravu bez řidiče. Vývojový kousek se představí na newyorském autosalonu, ovšem jezdit po silnicích začne až ke konci letošního roku.

Foto: Jaguar

Jaguar I-Pace s technikou pro autonomní jízdu společnosti Waymo

Waymo plánuje v letošním roce spustit přepravní službu, která bude fungovat pomocí aplikace v telefonu. Pro tuto službu má být k dispozici 20 tisíc Jaguarů I-Pace, a to během prvních dvou let výroby tohoto vozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám