Hlavní obsah

Automobilovou značku Wiesmann zachránili Britové

Německá malosériová značka Wiesmann s ještěrkou ve znaku byla vždy považována za vzor. Vynikající auta, vynikající obchody. Jenže vše nebylo tak růžové. V roce 2014 zavřela firma pro platební neschopnost brány. Nyní se zdá, že začne znovu vyrábět.

Foto: Wiesmann

Wiesmann GT (2006)

Článek

Spoluzakladatel značky Friedhelm Wiesmann oznámil v rozhovoru pro časopis Autovisie, že značku kupili Britové Berry a Anita Tatalovic. Podle něj je vše na dobré cestě k znovuobnovení výroby aut. Víc toho nevíme, ale pokud je to pravda, pak je za to šťastný celý automobilový svět.

Foto: Wiesmann

Wiesmann GT MF4 (2010)

Foto: Wiesmann

Wiesmann GT MF4 Roadster

Wiesmann byla totiž značka, která ukazovala, jak se mají stavět prvotřídní malosériová auta. Lehká konstrukce, výkonné motory a další díly dodané od BMW, vynikající jízdní vlastnosti… To všechno bylo symbolem této značky. Wiesmann si kupovali opravdoví znalci mezi boháči.

Posledním vozem bylo GT MF4-CS, které firma představila v roce 2013 na ženevském autosalonu. Oslavoval 25 let existence firmy. Měl čtyřlitrový vidlicový osmiválec od BMW s výkonem 309 kW a točivým momentem 400 Nm. Přes dvouspojkovou převodovku byla poháněna zadní kola. Auto zrychlovalo na stovku za 4,4 sekundy a maximální rychlost byla 293 km/h. Produkce byla omezena na 25 kusů.

Foto: Wiesmann

Wiesmann GT MF4-CS

Reklama

Výběr článků

Načítám