Hlavní obsah

Automobilová skupina Stellantis vytvoří společný podnik s firmou Foxconn

Stellantis a tchajwanský výrobce elektroniky Foxconn vytvoří společný podnik nazvaný Mobile Drive. Zabývat se bude technologiemi pro vybavení vozu a připojená auta. Firmy v tiskové zprávě uvedly, že podepsaly nezávazné memorandum o porozumění. V podniku, který bude sídlit v Nizozemsku a který se zaměří na takzvaný infotainment, telematiku a vývoj cloudových služeb, bude mít každá z nich poloviční podíl.

Foto: Stellantis

Logo skupiny Stellantis

Článek

Mobile Drive bude fungovat jako dodavatel automobilek a bude se účastnit tendrů na výběr softwarových systémů a souvisejícího hardwaru pro Stellantis a další automobilky, které projeví zájem.

Vyvíjený software bude zahrnovat aplikace založené na umělé inteligenci, komunikaci prostřednictvím mobilní sítě páté generace (5G), bezdrátové služby nebo chytré palubní desky.

Partnerství je méně rozsáhlé, než se čekalo, upozornila agentura Reuters. Italsko-americká automobilka Fiat Chrysler (FCA), která spadá do skupiny Stellantis, totiž loni oznámila, že chystá společný podnik na výrobu připojených aut s tchajwanskou společností Hon Hai Precision Industry. To je jiný název pro Foxconn.

Stellantis už nebude potřebovat emisní kredity, které Teslu drží nad nulou

AutoMoto

Uzavření dohody zpozdila fúze FCA s francouzskou automobilkou PSA. Sloučením se pod jednou střechou ocitly francouzské značky Peugeot, Citroën, Opel a DS se značkami Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo či Ram. Na začátku letošního roku tak vznikla čtvrtá největší automobilka na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám