Hlavní obsah

Automobilka Hyundai vytvořila samostatnou luxusní značku Genesis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor se rozhodla vytvořit samostatnou značku Genesis pro luxusní vozy. Firma doufá, že nová značka podpoří její zisky a posílí pozici na rychle rostoucím trhu s luxusními automobily.

Foto: LL

Hyundai Genesis

Článek

Hyundai novou značku pojmenoval po svém sedanu Genesis. „Přijít se značkou založenou na úspěchu sedanů Genesis je chytrá strategie, na rozdíl od značek Lexus a Infinity, které přišly odnikud," řekl agentuře Reuters jeden z analytiků společnosti Korea Investment & Securities. Lexus je luxusní značkou japonské automobilky Toyota, luxusní značka Infinity patří pod japonský Nissan.

Automobilka Hyundai uvedla první verzi sedanu Genesis na trh v roce 2008. Součástí luxusní značky Genesis se kromě druhé generace tohoto vozu, která bude přejmenována na G80, stane rovněž nový sedan, jejž by firma měla představit příští měsíc.

Nový sedan se měl původně jmenovat Equus, podle nových plánů však bude mít označení G90. Do roku 2020 pak hodlá Hyundai novou značku Genesis rozšířit o další čtyři modely, napsaly agentury AP a Reuters.

Foto: LL

Hyundai Genesis

Foto: LL

Hyundai Genesis

Reklama

Související témata:

Související články

Test Hyundaie Genesis: atentát na německý luxus

Někdy je úsměvné, jak se snažili neevropští výrobci aut přiblížit těm evropským v luxusu vozů nejvyšší třídy. Často to dopadlo trochu prazvláštně. Japonci se...

Výběr článků

Načítám