Hlavní obsah

Automobilka Fiat se vrátila k zisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Fiat hospodařila ve druhém čtvrtletí s čistým ziskem 113 miliónů eur (téměř tři miliardy Kč) po ztrátě 179 miliónů eur před rokem. Uvedla to ve středu firma na svých internetových stránkách. Dodala, že při zveřejnění výsledků za třetí čtvrtletí pravděpodobně zlepší svůj celoroční výhled.

Článek

Celkové tržby společnosti ve druhém čtvrtletí meziročně stouply o 12,5 procenta na 14,8 miliardy eur. Firma zatím nadále předpokládá, že v celém letošním roce dosáhne zhruba vyrovnaného hospodaření při tržbách přes 50 miliard eur (1 250 miliard korun).

Automobilka podle agentury Reuters v samostatné zprávě uvedla, že její rada schválila plán na oddělení výroby osobních automobilů od průmyslových aktivit. Dodala, že akcionáři budou o schválení plánu pravděpodobně požádáni 16. září. Generální ředitel Fiatu Sergio Marchionne představil plán na oddělení aktivit v dubnu.

Fiat v loňském roce vytvořil alianci s americkým výrobcem automobilů Chrysler, který v červnu opustil bankrotový režim. V současnosti vlastní Fiat v americkém podniku pětinový podíl a ovládá jeho vedení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám