Hlavní obsah

Australané připravují nové Camaro pro výrobu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před několika lety byla bez náhrady skončena výroba Chevroletu Camaro. V lednu se však v Detroitu ukázal koncept stejnojmenného vozu. Nadšení, které vzbudil, přimělo majitele General Motors zvážit, zda jej nevyrábět. Nyní se na jeho přípravu pro sériovou výrobu vrhli specialisté firmy Holden, australské divize GM.

Článek

Podle deníku Canberra Telegraph dostala za úkol divize Holden pracovat na nové platformě pro vozy s pohonem zadních kol s názvem Zeta. Podvozková skupina je základem pro širokou skupinu automobilů, zahrnující jak Chevrolet Camaro, tak i rodinné vozy, jako jsou Holden Commodore nebo kupé Monaro. Navíc bude pravděpodobně použit i v nové generaci vozů Opel/Vauxhall,a také jako základ pro nový crossover.

Novinky od GM podporují i již dříve prezentovaný názor představitelů značky, že Camaro by se mohlo na výrobních linkách objevit již v roce 2008. Navíc se dá očekávat, že ještě dříve než Camaro se objeví nová generace Pontiacu GTO, jenž si udělal v USA velmi dobré jméno svým poměrem cena/výkon.

Reklama

Související články

Chevrolet Camaro: Zítřek nikdy neumírá

Jedno z největších překvapení si na stánek v Detroitu nechal Chevrolet. Když kdysi bez náhrady zrušil výrobu modelu Camaro, dušoval se, že už nikdy tento...

Výběr článků

Načítám