Hlavní obsah

Audi SQ2 má po faceliftu, ostrý crossover má stále 300 koní

Novinky, Daniel Havlina

Od začátku září známe aktuální zmodernizovanou verzi crossoveru Audi Q2. V polovině listopadu automobilka představila i aktualizaci pro silnější derivát malého SUV, sportovní verzi SQ2. Změnil se u ní vzhled, ale výkon zůstal stejný.

Foto: Audi

Audi SQ2

Článek

Německé Audi zastává už dlouhá léta stejnou filozofii při tvorbě svých modelů s označením S. Sportovnější verze běžných aut vždy dostanou dvojitou koncovku výfuků nebo větší kola, mají i jinou masku a samozřejmě i silnější motor a přeladěný podvozek. U modernizované SQ2 tomu není jinak.

Modernizované Audi Q2 sází na drsný vzhled

AutoMoto

Zákazníky v rámci faceliftu čeká lehce pozměněná příď vozidla, u kterého Audi ve standardní výbavě nabídne LED přední i zadní světlomety i speciální kola se sportovními brzdami a červenými třmeny. Vůz je také o celé dva centimetry nižší a mimo jiné má i progresivní řízení.

Foto: Audi

Typický pohled na Audi z edice S. Čtyři výfuky, velká kola a označení sportovní motorizace.

Co se nezměnilo, je motor. Audi zůstalo konvenční a SQ2 tak stále pohání dvoulitrový zážehový motor se čtyřmi válci a výkonem rovných 300 koňských sil v kombinaci se 400 Nm točivého momentu. Auto díky tomu zrychlí n 0 na 100 km/h za méně než 5 sekund a maximálně jede až 250 km/h.

Audi SQ5 má po faceliftu nový výraz a přepracovanou techniku

AutoMoto

Audi v neposlední řadě pozměnilo interiér. V základní výbavě jsou sportovní sedadla a multifunkční volant. Za ním se nachází nový, digitální přístrojový panel se standardním, ale modernizovaným systém MMI od Audi. Nechybí ani bezdrátová nabíječka na telefon a také prémiové ozvučení interiéru od Bang & Olufsen.

Prodeje v Evropě už Audi odstartovalo. Českou cenu zatím neznáme. Na českém trhu malý crossover ale zřejmě lehce přeskočí sumu jednoho milionu korun, jako před faceliftem.

Reklama

Související články

Audi A3 dostalo plug-in hybridní pohon

Německé Audi představilo nejnovější přírůstek do elektrifikovaného portfolia své značky. S plug-in hybridní technologií přijíždí i model A3 Sportback...

Výběr článků

Načítám