Hlavní obsah

Audi se vrací s ostrým kombi, ve Frankfurtu odhalilo RS 4 Avant

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi vrací na trh kombinaci silného motoru a kombi, tentokrát ve variantě cenově dostupnější modelové řady A4. RS 4 Avant bude pohánět šestiválec o výkonu 331 kW (450 k), spojený s pohonem všech čtyř kol.

Foto: Audi

Audi RS 4 Avant (2017)

Článek

Tohle auto vypadá výborně. Proti běžné verzi A4 Avant jsou podběhy kol o 30 milimetrů širší, vzadu pak najdete výrazný difuzor, střešní spoiler a typické oválné koncovky výfuku. Sériově pak majitelé dostanou 19” kovaná kola, za příplatek budou kola s průměrem o palec větším. Specifický je i perleťový lak Nogaro, který připomíná první generaci ostrého kombi z roku 1999.

Pod kapotou je třílitrový šestiválcový motor přeplňovaný dvěma turbodmychadly (2.9 TFSI Biturbo). Celkový výkon činí 331 kW (450 k), točivý moment vrcholí na hodnotě 600 Nm (1900-5000 otáček). RS 4 Avant na „stovku” zrychlí za 4,1 sekundy, což je úctyhodný čas, jinak vlastní ryze sportovním modelům. Nejvyšší rychlost je omezena při 280 km/h.

Audi RS5: zrychlení 0-280 km/hVideo: Novinky

Foto: Audi

Audi RS 4 Avant (2017)

Standardem automat a pohon všech kol 

Síla motoru je přenášena na všechna čtyři kola, za příplatek lze - podobně jako u ostatních soudobých RS modelů - dokoupit sportovní diferenciál pro zadní nápravu. Manuální převodovku k RS 4 nedostanete, výhradně osmistupňový Tiptronic. Poklesla i pohotovostní hmotnost, konkrétně o 90 kg na současných 1790 kilogramů.

Prodej bude zahájen na podzim, první vozy se objeví na začátku příštího roku. Prodejní cenu Audi, které má v nabídce i podstatně dražší verzi RS 6 Avant, zatím neuvedlo.

Foto: Audi

Audi RS 4 Avant (2017)

Foto: Audi

Audi RS 4 Avant (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám