Hlavní obsah

Audi se chce v interiérech zcela zbavit tlačítek, použije i rozšířenou realitu

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka se čtyřmi kruhy ve znaku už k takové budoucnosti směřuje a chce jí stoprocentně dosáhnout. V blízkém horizontu chce Audi nabídnout interiér zcela bez fyzických tlačítek. Bude rájem pro velké dotykové obrazovky, ale nejen ty.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Audi Q7 S-Line

Článek

U současných vozů Audi najdete od vyšší střední třídy soustavu tří relativně velkých obrazovek. Digitální štít za volantem doplňují dvě obrazovky infotainmentu. Ovšem stále tu pár opravdových tlačítek na středovém panelu, vedle volantu na přístrojové desce či na volantu samotném najdete.

Řada aut nemusí mít od ledna dálniční známku

AutoMoto

To má být v budoucnu pasé. Šéfdesignér Audi, Marc Lichte, to prozradil serveru Motor Authority. Zmizet by měla z interiéru všechna fyzická tlačítka, včetně ovladače hlasitosti audiosystému. Ovšem tento úkon dostane také svůj alternativní způsob ovládání.

Audi se chce v dalších generacích interiérů soustředit i na rozšířenou realitu. Lichte konkrétně naznačil, že velký a obsáhlý digitální přístrojový štít, který používají dnešní Audi, by měl být zmenšený, ukazovat méně informací a prostor přenechat hlavně head-up displeji. Ten by měl používat rozšířenou realitu.

Audi e-tron má stylovějšího sourozence, promítá animace před autem

AutoMoto

Ostatně, s novými digitálními světlomety u e-tronu Sportback, které dokážou promítat animace na cestu, jsme tomuto kroku možná blíže, než se zdá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám