Hlavní obsah

Audi odkrývá třetí generaci kupé TT, začalo interiérem

Novinky, maž

Těsně před detroitským autosalonem se v Las Vegas koná veletrh spotřební elektroniky CES. Právě zde Audi, německá automobilka patřící do koncernu Volkswagen, ukázala interiér nové generace připravovaného sportovního kupé TT.

Foto: Audi

Přístrojový panel nového Audi TT.

Článek

Třetí generace Audi TT dorazí během letošního roku, světovou premiéru lze očekávat buď už v březnu na ženevském autosalonu, nebo až v září v Paříži. Interiérem se ingolstadtská automobilka pochlubila už nyní.

Poprvé se v sériově vyráběném Audi objeví tzv. Audi virtual cockpit, plně digitální sdružený přístroj, který přímo před řidičem zobrazuje informace na displeji TFT s úhlopříčkou 12,3 palců.

Řidič bude mít na výběr klasické zobrazení s rychloměrem a otáčkoměrem nebo režim nazvaný Infotainment. V něm valnou část displeje zabere grafický výstup z navigačního systému (případně audioaparatury, telefonního seznamu či dalších, pro samotné řízení nepodstatných činností).

Foto: Audi

Audi TT 3. generace: výdech topení s integrovaným ukazatelem nastavené teploty.

Klasická ruční brzda už v TT nebude

Z oficiální fotografie je dále patrné, že nové TT dostane konzervativními a náruživými řidiči neoblíbenou elektromechanickou parkovací brzdu a nový multifunkční volant se zploštělou dolní částí věnce.

Úplně nový je podle automobilky také ovladač (v řeči Audi poněkud kostrbatě nazvaný „terminál”) MMI (zkratka z Multi Media Interface - multimediální rozhraní). Ten se nachází na konzoli středového tunelu.

Foto: Audi

Interiér Audi TT 3. generace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám