Hlavní obsah

Aston Martin představí první SUV. Už příští rok

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další z řady automobilek, které se před lety dušovaly, že jich se nějaká móda SUV netýká, potvrzuje, že když jde o peníze, tak jde všechno. Aston Martin postaví svoje SUV na základě konceptu DBX a jeho premiéra proběhne příští rok.

Foto: Aston Martin

Koncept Aston Martin DBX (2015)

Článek

Po Lamborghini Urus, Bentley Bentayga a Rolls-Royce Cullinan je tu další auto, které bude zástupcem nejvyšší třídy na vysokých nohou.

Aston Martin už několikrát otevřeně přiznal, že koncept DBX, tedy jakési kupé na zvýšeném podvozku, půjde do výroby. Jenže zatím byly plány stále oddalovány, protože… Těch důvodů bylo moc. Jeden z nich byly třeba obavy, jestli zákazníci takovou změnu přijmou. Jenže když manažeři viděli, jak se výše uvedené mnohamiliónové vozy prodávají a jak je čínský trh po SUV nenasytný (což je asi ten nejsilnější důvod), tak odhodili zábrany a dali se pilně do práce.

Foto: Aston Martin

Koncept Aston Martin DBX (2015)

Foto: Aston Martin

Koncept Aston Martin DBX (2015)

Takže teď můžeme směle říct: Aston Martin DBX bude představen ke konci příštího roku a v současné době se pro něj připravuje zcela nová továrna v St. Athan v jižním Walesu. To bude už třetí výrobní linka značky po těch v Gaydonu a Newport Pagnellu.

Na autě bude zajímavá i skutečnost, že bude mít na výběr různé motory. Základ bude tvořit vidlicový osmiválec od AMG s přeplňováním, zákazníci se dočkají také tradičního dvanáctiválce a na trh přijde i hybrid. Opět půjde o agregát od firmy Mercedes-Benz,  jeho premiéru jsme mohli zaznamenat v konceptu AMG GT 4-Door Coupé. A pak je tu ještě jedna verze. Čistě elektrická. Pravděpodobně na ni také dojde, ale bude to ještě nějakou dobu trvat. Jako první elektromobil by měl být ve značce model Lagonda.

Na závěr ještě jedna důležitá zpráva. Auto se nebude jmenovat DBX. Prý dostane název Verekai.

Foto: Aston Martin

Koncept Aston Martin DBX (2015)

Reklama

Výběr článků

Načítám