Hlavní obsah

Aston Martin odhalil otevřené DB11 Volante, jede až 300 km/h

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aston už před dvěma lety představil novou generaci modelu DB11, loni naznačoval otevřenou verzi. Ta dorazila nyní, s tradičním označením Volante.

BEZ KOMENTÁŘE: Aston Martin DB11Video: Aston Martin

 
Článek

Aston Martin dělá nádherná auta a nové DB11 Volante není jiné. Design patrně nemá smysl podrobně popisovat, jde o typický vzhled soudobých astonů s mírně odlišně tvarovanými předními světly, větším množstvím prolisů na karoserii a originálním vykrojením u předních blatníků. Jednoduše elegantní.

Navíc volante má stylovou plátěnou střechu, která má osm vrstev (takže zima vám uvnitř nebude, posádku ani nebude obtěžovat hluk). Střecha se samočinně sundá za 14 sekund. Na výběr je černé, šedé nebo červené barevné provedení střechy.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB11 Volante (2017)

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB11 Volante (2017)

Volante na rozdíl od výchozího kupé nenabízí dvanáctiválec, postačovat musí čtyřlitrový osmiválec z produkce AMG. Nabízí 510 koní (375 kW) a 675 Nm. Výkon se přenáší skrz osmistupňový automat na zadní pneumatiky; v základní výbavě nechybí samosvorný diferenciál a vektorování točivého momentu.

Zrychlit na 100 km/h je u tohoto kabrioletu s pořizovací cenou lehce přes pět miliónů korun otázkou 4,1 sekundy, nejvyšší rychlost končí na kulaté cifře 300 km/h.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB11 Volante (2017)

Reklama

Výběr článků

Načítám